allas-hirdetes.hu

Hogyan készüljünk fel egy interjúra egy potenciális munkáltatóval

A felkészülés segít csökkenteni a bizonytalanságot, a szorongást és a stresszt az interjú előtt. A következő lépésekkel csökkentheti a szorongását. Végezzen kutatást Az interjúra úgy kell felkészülnie, hogy megvizsgálja a vállalatot és annak tevékenységét. Ezt megteheti online, vagy beszélgethet olyan barátaival, akik hasonló beosztásban voltak. Minél jobban ismeri a céget, annál jobban felkészült az interjúra.

Kutatások elvégzése

Olyan jelentkezőnek képzeli magát, aki a gyakorlatiat az elméletivel szemben, a gyakorlatiat az elméletivel szemben előnyben részesíti? Az igazság az, hogy legtöbbünk nem így tesz, és ez nagy hiba. Az iskolában és a legtöbb munkahelyi környezetben elsajátított készségek valóban segíthetnek az interjúban, de a kérdés az, hogy tudja-e alkalmazni ezeket a készségeket?

Időben

Ha túl késő az interjúhoz, az pusztító lehet. Azt feltételezik, hogy nem áll szándékában megjelenni, és azt gondolhatják, hogy nem érdekli. Amúgy elveszítheti az állását. Készüljön fel néhány szokásos interjúkérdésre. Kerülje a negatív témákat, például a politikát, és ne hozza terítékre személyes problémáit.

A válaszok előre megtervezése.

Az interjúra való felkészülés legjobb módja az, ha rendelkezik egy listával az összes lehetséges kérdésről, amelyet feltehetnek, és átgondolja a válaszait. Így lehet mentálisan felkészülni. Ha valaha is kellett önéletrajzot vagy kísérőlevelet írnod, tudod, milyen fájdalmasak lehetnek. Elengedhetetlen, hogy helyesen fogalmazzuk meg, és győződjön meg arról, hogy minden feltett kérdésre logikusan és megfelelő részletességgel válaszol.

Öltözz új szerepedhez.

Ha Ön munkanélküli, sok választása van arra, hogy mit vegyen fel. A kérdés az, hogy nézel ki? Nézze át a szekrényét, és gondolja át, hogy potenciális jövőbeli munkaadója milyen formában szeretné látni Önt. Próbáljon ki néhány ruhát, és nézze meg, milyen érzés. Ha minden kimondott és kész, ne feledje, hogy a ruhák csak akkor a barátok, ha jól érzik magukat. Jobb, ha kényelmes, jó színű ruhát választasz, mint úgy megjelenni az interjún, mintha a ruhádban aludtál volna.

Tanuld meg testbeszédet.

Ne stresszelj annyira, amikor állásinterjúra készülsz, mert a kutatások szerint a testbeszéd gyakran fontosabb, mint amit mondasz. Az állásinterjún résztvevőknek két alapvető típusa van. Az elsők az ideges interjúalanyok, akik túlságosan arra koncentrálnak, hogy mit kellene mondaniuk – és gyakran elbuknak. A második a szuperkompetens jelöltek, akik keményen dolgoznak, hogy elkerüljék a rossz benyomást.

  • Oszd meg ezt a posztot