allas-hirdetes.hu

Gyakori kérdések az állásinterjú során

Előfordult már, hogy voltál állásinterjún, és az interjúztatód személyes kérdést tett fel neked, vagy akár olyasmiről is kérdezett, amiben úgy gondoltad, hogy nagyon jól teljesítesz? Mit keresett vagy keresett ez a személy tőled? Még a legjobb jelöltek is összezavarodhatnak, amikor ez megtörténik. Íme néhány a leggyakoribb kérdések, amelyekre válaszolnom kellett.

Hogyan válaszolj: „Mondj valamit magadról”

Az interjúztatók szeretnek többet tudni rólad, mint amit te szeretnél megtudni róluk. Ha még nem vetted volna észre, az állásinterjúzókat nagyon érdekli, hogy mit tudsz róluk. Más szóval: „Mondj valamit magadról”. Nem akarnak tudni a fantáziamunkádról, arról, hogy mit kerestél a múltban, vagy bármi hasonlót. Tudni akarják az Ön személyes érdeklődési körét, azt, hogy mit szeret csinálni, mivel szeretne foglalkozni a jövőben.

Hogyan válaszoljon „Miért szeretne a cégünknél dolgozni?”

A vállalatok akár potenciális munkavállalóik felét is elveszíthetik, ha felteszik ezt a kérdést. Ha felteszik ezt a kérdést, valószínűleg el tudja képzelni az interjúalany következő néhány mondatát. Elmondják tapasztalataikat, megkérdezik, hogyan alkalmazkodna a vállalati kultúrához, és elmagyarázzák, miért alkalmasak erre a feladatra. Ezután előfordulhat, hogy felkérik, hogy adjon nagyszerű értékesítési prezentációt. Tegyen fel kérdéseket, amelyek azt mutatják, hogy van egy kis háttérinformációja a vállalatról és termékeiről, valamint az üzleti filozófiájáról. Tegyen fel kérdéseket, amelyek segíthetnek abban, hogy bebizonyítsa valódi vágyát az ottani munkavégzésre, és ne csak azt, hogy hajlandó nekik dolgozni.

Hogyan válaszoljon „Elmondaná, hogyan kezelte a személyes tévedést?”

Kevés olyan félelmetes dolog van, mint egy ilyen potenciálisan kínos vagy zavaró kérdés. Tehát, mielőtt válaszolna a rettegett kérdésre, gondoljon öt olyan kérdésre, amelyeket szívesebben tesz fel. Például még egy személyes vonatkozású kérdés, amelyet szívesebben tesznek fel: „Mi a legnagyobb gyengesége?”. Mert egy ilyen kérdés megmutatja, hogy a kérdező keres valakit, aki a jövőben értéket építhet fel.

Az állásinterjúk rettenetesek lehetnek, de megfelelő gondolkodásmóddal mindenki képes rá.

  • Oszd meg ezt a posztot