allas-hirdetes.hu

Tippek a figyelemfelkeltő önéletrajzhoz

A tömegből kitűnő önéletrajz elkészítésének kulcsa annak ismerete, hogyan kell nyilatkozni és kitűnni a versenytársai közül. Íme néhány tipp, amelyek segíthetnek ebben.

Legyen rövid az önéletrajza

Sok végzős számára a jelentkezési folyamat egyik legfontosabb része egy tömör, meggyőző, mégis releváns kísérőlevél megírása. Míg a kísérőlevél formátuma főiskolánként változhat, a formátum nagyrészt a pályázatok tartalmán alapul. Az egyik gyakori hüvelykujjszabály, hogy figyelembe kell venni a pályázó főbb, kulcsfontosságú eredményeit és a jelentkezési kérdésekre adott válaszait.

Legyen részletes

Adja hozzá a releváns munkatapasztalatot és oktatást, amely megmutatja átadható tehetségét, készségeit és képzettségét annak a cégnek, amelyhez pályázik. Adja meg, hogy milyen feladatokat hajtott végre a projekteken, hogy megmutassa, megérti, mi kell egy adott munka elvégzéséhez. Hadd mutassa meg szakértelmét. HASZNÁLJON zsargont, ha szükséges, hogy segítsen elmagyarázni, hogyan kapcsolódik tapasztalatod ahhoz az álláshoz, amelyre jelentkezik.

Legyen válogatós

Koncentráljon azokra az információkra, amelyek valóban relevánsak karriercélja szempontjából, és szerkessze a többit. Használja az átfogóbb kulcsszavakat az önéletrajzában. Mivel sok álláskereső oldal bünteti a jelölteket, ha túl sok kulcsszót használnak, mindig feltétlenül tüntesse fel a legfontosabb kulcsszavakat az önéletrajzában.

Soha ne hazudjon az önéletrajzában

Őszintének lenni. Az emberek nem szeretik azokat, akik hazudnak. Ne rontsa le a tapasztalatait. Ne becsüld alá a végzettségedet. Ne vigye túlzásba a képességeit. Hálásnak lenni. Karrierje végén olyan szerencsés lehet, hogy lehetőséget kap valami igazán szórakoztató tevékenységre. Legyen ambíciód. Az, hogy ambiciózus a karrieredben, nem jelenti azt, hogy nem tudod jól érezni magad, vagy nem látod a humort a mindennapi helyzetekben. Hidd el, hogy bármit is teszel, az megéri. Minden munka megéri. Főleg, ha igazán jó vagy.

  • Oszd meg ezt a posztot