allas-hirdetes.hu

A legjobb tippek új álláskereséshez

A keresett munka megtalálása időnként nyomasztó lehet. Egy igazán keresett állást találni egy teljesen más harc! Megosztok veletek egy nagyon egyszerű módszert, amellyel segítek magamnak és ügyfeleimnek, hogy ne tévedjenek el a labirintusban. Mivel nem tudod, mit akarsz, nem tudod, hol kezdd. Tehát itt vannak azok a lépések, amelyeket minden alkalommal megteszek, amikor álláskereséssel szembesülök, vagy megpróbálok segíteni egy új ügyfelemnek a számára megfelelő állás megtalálásában.

Légy tökéletes. Vagy legalábbis szervezett...

Ez az egyetlen módja annak, hogy amikor kilép jelenlegi munkahelye ajtaján, akkor az utolsó alkalom, hogy elhagyja azt a munkahelyét. Ha álláskeresése több, mint egyszerű keresés, úgy gondolom, az első lépése az, hogy az egész folyamatot úgy kezelje, mintha egy másik otthonba költözne. Nem jó, ha elmegy az interjúra, és megadja az önéletrajzát. Ezeknek a kliséknek van értéke. De szükség van egy átfogó játéktervre.

Tanuld meg elfogadni az elutasítást

Ez nem csak álláskeresésre igaz. Ha a legtöbb kapcsolatról, állásinterjúról stb. van szó, nehéz rájönni, hogy elutasítják. És bármilyen nehéz is, az elutasítás nem olyan dolog, ami miatt igazán aggódnod kellene. A helyzet az, hogy az élet tele van elutasítással, és ha túlságosan érzékeny az elutasításra, az valószínűleg az utadba kerül, nem segít továbblépni és folytatni szakmai céljaidat. Valószínűleg túlreagálod.

Végezzen kutatást. Nem igazán.

A kutatás elvégzése kritikus minden álláskereséshez. Ha állásra jelentkezel, és nem kutatsz a szervezetben, akkor nem tudod, hogyan és sikeres lennél-e ott. Ha nem kutat a szervezetben, előfordulhat, hogy nincs jó érzéke ahhoz, hogy mit keresnek, és olyan pozícióra jelentkezhet, amely nem lesz megfelelő.

Tényleg dolgozzon az önéletrajzán

Meg akarja mutatni, hogy releváns a pozíció és a cég szempontjából. Kezdje el ezt az álláskeresést azzal a felismeréssel, hogy semmi sem változott az utolsó álláskeresés óta. Még mindig alkalmas a pozíció betöltésére, csak egy másik állásra jelentkezel. Ez az álláskeresés nem az állandó állás megszerzésére irányul, hanem egy másik cégnél. Ezzel az álláskereséssel erős önéletrajzot szeretne készíteni, hogy megfordítsa a versenyt. Ez az önéletrajz megmutatja, mennyire lesz jobb, mint a többi jelölt.

Minden alkalommal, amikor jelentkezik egy állásra, mutasson magabiztosságot és motivációt.

Mielőtt elkezdené az interjút, tanulmányozza át a cég webhelyét, hogy megtudja, van-e nyoma az ott dolgozó emberek típusának. Ragyogni szeretne, hogy a munkáltató megfelelő embernek lásson a munkára. Amikor állásinterjún van, és megkérdezik, hogy van-e kérdése, mindig kérdezzen! Beszélnie kell az interjúztatóval, és meg kell mutatnia neki, hogy érdeklődik a cég iránt.

Tehát hogyan fogja maximalizálni az álláskeresési erőfeszítéseit?

  • Oszd meg ezt a posztot