allas-hirdetes.hu

Hogyan emelje ki önéletrajzát

A legtöbben úgy lépünk be az állásinterjúra, hogy az elért eredmények listáját közöljük a toborzóval vagy menedzserrel. Természetesen ennek a listának pontosnak kell lennie, de túl nehéz mindent megjegyezni, ha olyan személlyel beszélünk, akivel még soha nem találkoztunk. Ezt a folyamatot sem tudjuk állandóan végigvinni. A legjobb önéletrajzírók már végiggondolták, hogy milyen információkat vegyenek fel önéletrajzukba és az interjúba. Íme, mire kell emlékezned.

Ügyeljen arra, hogy olvasható betűtípusokat használjon.

Az önéletrajzok fontos dokumentumok, amelyeknek ki kell tűnniük. Győződjön meg róla, hogy a tiéd is. Éppen ezért fontos, hogy önéletrajza jól megírt és nagyon olvasható legyen. Az önéletrajz olvashatóbbá tétele egy egyszerű trükk, amellyel kitűnhet a többi önéletrajz tengerében. Ez azért működik, mert az önéletrajzok nem nagyon olvasható betűtípusokkal vannak megírva. Ha azt szeretné, hogy önéletrajza kiemelkedjen, olyan betűtípusokat kell használnia, amelyek olvashatóak és vonzóak is. A probléma az, hogy a legtöbb önéletrajz és önéletrajz ugyanazt a betűtípust használja a törzsszöveghez és a címhez. Ezek a betűtípusok gyakoriak, ezért nem lehet őket könnyen megkülönböztetni.

Tedd kitűnjön önéletrajzod a formázáson.

Önéletrajza egyes helyeken működőképes lehet. Ha azonban kreatív munkára készül, annak legalább kreatívnak kell lennie. Íme néhány ötlet. Ahelyett, hogy kitöltené az oldal teljes területét, legyen igazán rövid. Nem lehet hosszabb 8 pontnál. Ne használj vezető szavakat, mert ronthatják az esélyeidet. Ehelyett használjon szópárokat az önéletrajz értékének növelésére. Feltétlenül említse meg végzettségét és szakmai tapasztalatát a címsorban. Azzal, hogy elmagyarázza, mire vagy képes, képet ad a munkáltatóknak arról, hogy milyen pozícióra jelentkeznek.

Tegye kitűnjön önéletrajza egy jó önéletrajz-összefoglaló megírásával.

Az önéletrajz többről szól, mint egy rövid bemutatkozás. Az önéletrajz összefoglalója, bár rövid, igazán kiemelkedik egy toborzó vagy HR-menedzser számára.

Adja meg a legjobb lábát.

Az állásinterjú egyik legnehezebb, mégis legfontosabb része annak kifejtése, hogy miért érdemes téged felvenni. A legerősebb önéletrajz elkészítésének első lépése az, hogy világos indoklást dolgozzon ki arra vonatkozóan, hogy miért szeretné ezt a munkát, és miért alkalmas rá. Míg egyes munkaadók általános követelményeket támasztanak a munkakörben, mások szeretnek interjút készíteni a jelöltekkel, hogy megtudják, hogyan tudnak hozzáadni értéket a csapathoz és milyen projektekhez.

Próbáld meg elkerülni a túlhasznált szavakat.

Észrevettük, hogy sok állásra jelentkező önéletrajzában szerepelteti a „show”, „mesl” és „make” szavakat. Csak akkor használja ezeket a szavakat, amikor megpróbálja meghatározni, hogyan alkalmazza őket egy adott helyzetben. Ez nem jelenti azt, hogy ne használja ezeket a szavakat az önéletrajzában, de ki kell választania a megfelelő időpontot és helyet a használatukhoz. Ezzel megmutatja a munkaerő-felvételi vezetőknek, hogy tudja, miről beszél, és Ön olyan személy, akiben megbízhatnak önéletrajzának hatékony közvetítésében.

  • Oszd meg ezt a posztot